Deze mensen hebben allemaal een principe-akkoord met het coronavirus

Niet iedereen hoeft zich aan de regels te houden! Wat blijkt: je kan het op een akkoordje gooien met het coronavirus.

De strijd tegen het coronavirus in Nederland duurt nog tot minstens 28 april. En zeker nu het paasweekend nadert, is het nog maar de vraag of iedereen het in zich heeft om continu anderhalve meter afstand van vreemden vol te houden. Toch is er hoop en uitkomst voor enkele mensen, zo blijkt al weken.

Door Demy Pan, redacteur Volksgezondheid

Het coronavirus zelf bood uitkomst, toen enkele slimmeriken der maatschappij besloten het heft in eigen handen te nemen en te onderhandelen. Een overzicht.

Wielrenners en corona

Wielrenner Kees Klunderman stond voor de pandemie al boven de rest van de weggebruikers. Ook in tijden van crisis wou hij deze positie graag behouden.

“We hebben een deal. Ik heb het coronavirus maar gebeld. Of die anderhalve meter voor mij ff niet geldt. Zo kan ik toch nooit mijn tempo houden?” Het antwoord: Is goed, maar als je dan inhaalt op een heel smal stukje fietspad, doe dat dan wel supersnel, dan raak je nooit besmet en kan je anderen ook nooit besmetten.

“Helemaal goed dus. Wat fijn trouwens dat ik mijn verhaal kan doen, elke keer zo’n afkeurende blik ben ik meer dan zat. Misschien moeten mensen niet zo lui zijn en zelf ook maar even wat regelen denk ik dan.”

Singles en corona

Naar verluidt hebben ook veel singles een principe-akkoord met het coronavirus. De twintiger Hanna (echte naam bekend bij de redactie) woont in de grote stad maar heeft geen vaste relatie. “Ik heb het virus even een appje gestuurd want ik voel me zo alleen. Of ik gewoon niet elke week via Tinder een andere gozer over de vloer mag hebben. Zo voel ik me nog een beetje gebruikt geliefd.” Het antwoord: Ja joh geen probleem, zolang je voor en na de daad je handen maar even goed wast. “Superchill van corona toch? Het valt eigenlijk allemaal reuze mee.”

Bouwvakkers en corona

Ook hele beroepsgroepen blijken een vrijbrief te hebben gekregen van het coronavirus. Peter Wessies is bouwvakker en heeft voorlopig geen last van de maatregelen. “Ik mag gewoon doorwerken, dus financieel is er voor mij niets aan de hand. Dus dan hoef ik ook geen anderhalve meter van mijn zwetende collega’s te staan eigenlijk. Waarom moet ik solidair zijn met de rest van de mensen die alleen maar thuis zitten en niks doen? Lekker Netflixen zeker. Terwijl wij gewoon keihard werken. Laat hen maar eens door het stof gaan, die egoïsten.”

Contact met het virus heeft Peter niet eens opgenomen. “Corona was ons al voor. Al mijn collega’s kregen dezelfde brief.” Er stond in: Joooo even een heads up ik ga het land platleggen, maar jullie zijn bouwvakkers en werken hard, ga lekker in kluitjes staan en je aanmaakkoffie uit plastic kutbekertjes drinken. Of ga met 50 man op 1 Dixie die nooit schoongemaakt wordt. Niets aan de hand. Ik sla jullie over. Respect voor de bouw!!! 
“Ik ben geen viroloog maar ik vind dit behoorlijk duidelijk”, aldus Wessies.

Hangjongeren en corona

Murad is hangjongere. Ook hij heeft een dealtje gesloten met het virus. “Ik schreef het virus een brief. Of ik nog jonko’s kon klappen met al m’n matties. We hebben toen meteen bericht teruggekregen.” Het antwoord: Bruh, fuck tha police. 
“Dat stond in die brief, echt waar. Nee, die brief heb ik niet meer. Hebben we tippies van gedraaid.”

Supermarktmedewerkers en corona

Sharon werkt al 3 maanden bij de Albert Heijn. Zij kon eerst lekker zitten en boodschappen bliepen en roddelen over Ricardo van de kaasafdeling. Maar nu moest ze noodgedwongen de schermpjes van zelfscanners schoonmaken en afstand houden van mensen in de winkel. Vooral dat laatste schoot in het verkeerde keelgat.

“Dat vind ik gewoon onzin. Ik maak die shit toch steeds schoon dus ik kan gewoon langs mensen lopen toch? Ja toch? Toen heb ik corona helemaal kapot gescholden in een Insta-story. Toen kreeg ik een reply:

Ok ok, Sharon, rustig. Ik, als virus, word een beetje bang voor je. Alsjeblieft, doe me niets. Eigenlijk heb je helemaal gelijk. Die anderhalve meter telt niet voor jou joh. Sorry. Er is alleen 1 voorwaarde: als je je werk maar met een verveelde kop doet en luid zuchtend. Het liefst in de nek van boodschappers. 

“Hier, lekker voor je.”