Volgens Marinus was vruchtenhagel van De Ruijter de beste hagelslag

Vruchtenhagel nostalgie

Het ziet er naar uit dat de vruchtenhagel van De Ruijter de beste hagelslag was. Dat heeft Marinus bepaald. Hij besloot dat te stellen omdat zijn gezin deze hagelslag vroeger altijd in huis had.

Door Piet Zaadjes – redacteur Food

“Het is overduidelijk”, zei Marinus dit weekend in de kroeg tegen zijn beste vriend, Arend-Jan. “Die vruchtenhagel van De Ruijter was echt top. Die hadden we vroeger namelijk altijd ook.”

Arend-Jan was het er niet mee eens. “Ik at wel eens bij mijn oom en tante de Pure Chocolade van de Super, die van die gekke verpakking met dat mannetje, je weet wel. Die vond ik toch echt lekkerder.”

“Onzin”, pareerde Marinus. “Wij hadden, zoals ik al zei, altijd die andere hagelslag thuis. En zoals je weet, geeft dat mij het recht jouw ervaring in twijfel te trekken. Door mijn eigen nostalgische gevoel bij hagelslag weet ik feitelijk wat het lekkerste is. Vruchtenhagel van De Ruijter is bij deze dus de beste hagelslag.”

Arend-Jan had hier uiteraard niets meer tegen in te brengen. Beide vrienden waren het er wel over eens dat Bassieworst de lekkerste worst op brood was.