Metro Lezerscolumn: DRUGS! OPHEF! METAFOOR!

Metro Lezerscolumn en Glutenvrij Nieuws werken samen

Glutenvrij Nieuws en Metro werken sinds kort samen. Ook hier vindt u de beste lezerscolumns.

Metro Lezerscolumn Glutenvrij Nieuws
Door Maartje de Keuvelaar (19) student Media & Communicatie

Lieve persoon die net in de media is verschenen vanwege een uitspraak over recente ophef, puur om nog meer te schokken en aandacht te krijgen en zich weer relevant te voelen, waarop ik ook weer reageer om ook aandacht te krijgen,

ik ben het niet met je eens. Sociale media zijn eigenlijk niet zo sociaal! Ik zit nu in de trein en constateer iets. En nu? Nee, dat was het. Poe, het OV. Het is toch wat. Hey maar ff serieus: drugs zijn helemaal niet gevaarlijk! Laatst zag ik een kind en die zei iets grappigs. Nu iets anders uit mijn persoonlijke leven wat totaal niet boeit. En toen deed ik dit. En toen deed ik dat. Stop discriminatie! Stop dierenleed! Stop de werkzaamheden aan de stoep voor mijn deur! Hier nog even semi-intellectuele metafoor. Verrek, we doen gewoon een hashtag. Vloggen! Influencers! We zijn echt smartphoneverslaafd met z’n allen. Kijk toch eens op van je scherm! Heb je dat ook wel eens, zo’n first world problem? Laatst sprak ik een oude vlam, het gesprek ging van zo en zo. Maar in dat praatprogramma had de ene persoon gelijk, en de andere niet. Ik deed wél een ontgroening en vond het prima om vernederd te worden. Niet zo miepen, mietjes! Eenzaamheid is een groot probleem. Gelukkig zit ik op Twitter waar iedereen mijn labiele persoon toejuicht. Geert Wilders zei laatst iets op Twitter. Trump ook en Chantal Janzen krijgt een nieuw tv-programma. Nou daar vind ik wel wat van. SEKS! Als ik uit het raam kijk, zie ik niets bijzonders maar ik wou het toch even zeggen. Tussenjaar! Bali! De rookworst van de HEMA. Pepernoten! Ja Zwarte Piet kom er maar in hoor. Studeren is superzwaar voor ons, studenten met een studie. Wat ik laatst toch meemaakte… de conducteur zong een liedje. Hé maar zo kan het dus ook! Ik ben overigens ook freelance tekstschrijver. Tip 1: begin gewoon. Alles is zo duur geworden! Het leed dat de zorg heet. Het is een stiltecoupé maar iedereen praat. Een ballonnetje op z’n tijd moet gewoon kunnen. Op Instagram is niets meer echt, sjeesus. Je kent ze wel: van die mensen die boodschappen doen. Mijn oma rookte gewoon tot haar 90e en toen werd ze op straat neergestoken. Overigens ben ik sinds kort allergisch voor gluten. Sven Kramer: ga toch schaken! De scholen zijn weer begonnen, alles begint weer van voren af aan.

Tijd voor de politiek om in te grijpen.