Stomme sukkel Pieter heeft gestemd maar deelt het niet op social media

Nederland is een randdebiel rijker: de Nieuwegeinse Pieter Zandvorst heeft vanochtend zijn stembiljet ingevuld, maar het vervolgens niet op sociale media gedeeld.

Door Floor Logstra

Diverse stemgerechtigden overwegen nu de vriendschap te verbreken. Vrienden Kristin, Tomas, Farik, Suzanna, Ivan, Dennis, Rachel, Wendy, Jip en Matthijs lieten weten dat ze hebben gestemd in de vorm van een selfie in het stemhok, een Facebook- danwel Twitter-post of een emoticon van de Nederlandse vlag in Whatsapp.

Maar het bleef angstvallig stil rond bosmongool Pieter, en dat terwijl hij door meerdere leden van zijn vriendengroep gespot was in het stemlokaal.

Pieters roekeloze en ronduit asociale actie treft vooral Rachel het hardst. “Je heb het recht jouw stemgang te delen met iedereen die er niet om vraagt”, zegt ze snikkend. “Dus moet je dat altijd blijven doen. In de rest van de wereld is dat namelijk niet vanzelfsprekend. Ik had dit nooit van Pieter verwacht.”

Verwensingen

In de Whatsapp-groep ‘Korfbal 4 Life’ vliegen de verwensingen om de oren van deze 24-jarige klootzak. ‘Stomme sukkel’, ‘malloot’, ‘Pietertje, doe maar effekes wisselen jongen’, zijn nog milde uitingen.

Op Twitter krijgt de vriendengroep bijval: daar krijgt Pieter ‘Schande voor de Democratie’ Zandvorst terecht teksten te lezen als “Vieze vuile teringlijer. Ik hoop dat je hond sterft! #ikstem”

De redactie besloot geen wederhoor te plegen omdat we Pieter een dikke vette kneus vinden.